Olga Bergmann + Anna Hallin (IS + SE/IS)

PHOTOS: ISTVAN VIRAG (C) PUNKT Ø / MOMENTUM 9

Olga Bergmann + Anna Hallin (IS + SE/IS)

Missing Time (2017)

Olga Bergmann og Anna Hallins samarbeid omhandler biologi, genetikk og økosystemer, der alle typer klassifikasjoner, fra genetiske kartlegginger til historiske registreringer, blir undersøkt.

Deres kunstneriske praksis består av steds-spesifikke installasjoner. Arkeologiske funn fra andre kulturer som kunstnerne presenterer i form av fantasi-dokumentasjon, skulpturer, tegninger, videoer og fotografering. Dette for å kartlegge spesielle typer sosial atferd og måter å leve på i forhold til vårt eget samfunn og vår opprinnelse.

Olga og Anna er også kjent for å infiltrere sine arbeider i vitenskapelige utstillinger, endre dem, og plassere fiktive objekter og dokumentarer blant objektene og informasjonen som er utstilt. Missing time er et slikt prosjekt, som en reaksjon på katalogiseringen av Jeløya-området i “Naturhuset”. Inspirert av tidens mulige dimensjoner, presenterer de fiktive fortelling på en faktisk måte, og adresserer spekulative fremtidsutsikter, samt alternative former for fortid.